MIAB vinner uppdraget för lokalvård
i Region Gävleborg

MIAB har säkrat uppdraget för lokalvård och relaterade tjänster för Region Gävleborg. Uppdraget, som inleds den 1 november 2024, sträcker sig över en avtalsperiod på initialt 4 år, med möjlighet till förlängning upp till totalt 6 år.

I sin helhet kommer uppdraget att omfatta lokalvårdstjänster för Region Gävleborgs sjukhus, hälsovårdscentraler och Folktandvårdens tandkliniker i Gästrikland och Hälsingland. För att möta behoven i dessa områden planeras en arbetsstyrka på över 120 medarbetare.

Uppdraget kommer att utföras på flera platser, med huvudorter i Gävle, Bollnäs, Hudiksvall, Söderhamn och Sandviken, vilket markerar MIAB:s etablering på nya geografiska platser. Det beräknade värdet av uppdraget över hela avtalsperioden uppgår till cirka 480 miljoner kronor, vilket understryker dess omfattning och betydelse för både MIAB och Region Gävleborg.

Denna framgång i upphandlingen visar inte bara MIAB:s förmåga att leverera högkvalitativa tjänster, utan även Region Gävleborgs engagemang för att värdera andra faktorer än enbart pris. Detta samarbete representerar en viktig milstolpe för MIAB och stärker vår närvaro inom Vård & Omsorg, samtidigt som det ger oss möjligheten att växa och utvecklas på nya platser. Vi ser fram emot ett långsiktigt och framgångsrikt samarbete med Region Gävleborg.

-Vi är oerhört stolta över att ha vunnit upphandlingen där Region Gävleborg klart och tydligt värderat faktorer utöver pris. Regionens tydliga ambition att främja samarbete och utveckling inom entreprenaden har varit avgörande för oss. Denna framgång stärker vår position inom Vård & Omsorg och visar på vår expertkunskap inom området, säger MIAB´s VD Richard Toppar.

Richard fortsätter:

-Vi etablerar oss på nya orter och i en ny geografi med potential att växa ytterligare. Vi har vunnit en väl genomförd upphandling där kvalitet har varit en central utvärderingsparameter, vilket överensstämmer väl med våra egna värderingar och prioriteringar. Det är riktigt kul och hedrande, och vi ser fram emot ett långt och framgångsrikt samarbete med Region Gävleborg.

MIAB – En del av MIAB Group
MIAB, en central del av MIAB Group, är det främsta familjeägda företaget inom lokalvårdsbranschen i Finland och Sverige, och har etablerat sig som en pålitlig partner för professionell städning och arbetsplatsservice. Med en stolt historia sedan grundandet 1979 strävar MIAB efter att leverera en personlig och omtänksam service till varje kund. Företaget, bestående av sex bolag, inklusive huvudaktören MIAB, grundar sin verksamhet på kärnvärderingarna omtanke, engagemang och trygghet.

MIAB Group betjänar en mångfald av branscher och verksamheter, från vårdsektorn, skolor och kontor till hotell, museer och butiker. Med över 4 800 engagerade medarbetare och en årlig omsättning på cirka 1,6 miljarder, positionerar sig MIAB Group som en framstående kraft inom lokalvårdssektorn. Huvudkontoren är strategiskt belägna i Stockholm och Åbo, och vi har flera lokalkontor i både Sverige och Finland för att säkerställa närhet och effektivitet.

För ytterligare information om MIAB och MIAB Groups engagemang för att skapa rena och trygga arbetsmiljöer, besök miabab.se.

För mer information kontakta:

Richard Toppar, VD
richard.toppar@miabab.se
070-335 53 45

Pernilla Sjöberg, Marknads- & Kommunikationschef MIAB Group
pernilla.sjoberg@miabab.se
070-333 72 63