MIAB tar stolt emot utmärkelsen Karriärföretag 2023 från organisationen Karriärföretag tillsammans med 99 andra organisationer i Sverige.

MIAB AB utses till ett av Karriärföretagen med följande motivering av juryn:

”MIAB har en bred verksamhet som erbjuder stora möjligheter att utvecklas och växa. Trots sin stora storlek skapar MIAB en familjär företagskultur som både imponerar och inspirerar. Med ett gemensamt mål i organisationen bemöter MIAB nutidens och framtidens behov av kompetens. En mycket attraktiv arbetsgivare.”

– ”Vi har över 2000 medarbetare i Sverige och de är vår absolut viktigaste tillgång. Medarbetare som varje dag jobbar nära våra kunder och som gör skillnad. Denna utmärkelse är ett kvitto på att det arbete vi gör dagligen för att skapa en bättre arbetsplats genererar värde, jag är verkligen så stolt”, säger Richard Toppar, VD på MIAB.

Sedan 2011 presenterar Karriärföretagen varje år Sveriges mest attraktiva arbetsgivare där de utvalda får titulera sig som ett Karriärföretag under ett år. Samtliga arbetsgivare i Sverige har möjlighet att bli ett Karriärföretag. Initialt krävs att arbetsgivaren lever upp till våra grundkriterier samt passerar en urvalsprocess. I processen granskar och säkerställer expertpanelen att arbetsgivarna uppfyller det som krävs och att man bedriver ett högkvalitativt arbete för att vara en attraktiv arbetsgivare ur flera aspekter.

Källa Karriärföretagen

I sitt arbete har juryn utvärderat företagen utifrån fyra parametrar:

• Karriärsidor på webben

• Närvaro och kvalitet i sociala medier

• Aktiviteter gentemot studenter och Young Professionals

• Attraktivitet som arbetsgivare i externa mätningar

– Vi är inne i en väldigt spännande fas som bolag där vi har en stark tillväxt i flera affärsområden, samtidigt som vi rekryterar för fullt. Då är det såklart roligt att få den här typen av uppmärksamhet. Vårt erbjudande om att skapa trivsamma och trygga arbetsmiljöer vilar helt på att vi kan locka rätt talanger till anställning – Henrik Bentsen, HR-chef för MIAB. 

Om du skulle vara intresserad att jobba på MIAB så hittar du våra lediga jobb här, vi söker positioner inom flera områden.

För att läsa mer om organisationen Karriärföretag och de övriga 99 företagen och organisationerna som lyfts i årets lista kan du läsa mer här. Du hittar även mer information om hur urvalsprocessen har sett ut och hur juryn har kommit fram till sitt beslut.

OM MIAB AB

MIAB är branschens största familjeägda bolag. Professionell städning och arbetsplatsservice med omtanke är vår kärnverksamhet. Varje kund är lika viktig och vi månar om en löpande dialog och ett personligt bemötande i varje kontakt. Företaget grundades 1979 vilket gör att vi har en gedigen kunskap och erfarenhet av uppdrag från kunder inom de flesta branscher och verksamheter, bland annat vårdsektorn, skolor, förskolor, kontor, hotell, muséer, butiker, gallerior och köpcentrum. Vi är drygt 4 700 medarbetare och koncernen omsätter ca 1,4 miljard årligen. Våra två huvudkontor ligger i Stockholm och Åbo och vi har ett flertal lokalkontor i Sverige och Finland