MIAB samlar koncernens gemensamma erbjudande på marknaden tydligare under varumärket MIAB genom att tydliggöra N-Cleans tillhörighet till företaget. N-Cleans huvudfokus inom branscherna hotell och fartyg stärker MIABS erbjudande som helhetsleverantör av lokalvård och arbetsplatsservice på den nordiska marknaden.

MIAB blev i början av 2019 majoritetsägare i lokalvårdsföretaget N-Clean. Företaget har behållit sitt namn men nu startar en successiv övergång till MIAB med start i tydliggörande av varumärket och erbjudandet.

Syftet med namnändringen är att tydliggöra bolagets tillhörighet till MIAB samt koncernens helhetserbjudande.

N-Clean är marknadsledande inom hotell och fartyg i Finland med kunder som bla Nordic Choice Hotels, Radisson, Holiday Club, Hilton, Tallink Silja Line och Scandic. Genom att inkorporera N-Clean ännu tydligare i MIAB som är ett välkänt varumärke i Sverige så ser vi stora möjligheter att stärka vår position inom dessa områden även i Sverige.
– Mikaela Saikkonen, affärsområdeschef Hotell & Fartyg

Arbetet med att inkorporera N-Clean i MIAB pågår successivt och stor vikt läggs vid tydlighet och att lyfta alla synergier och vinster samgåendet har för såväl kunder som medarbetare.

Vårt fokus är att bli en ännu starkare aktör på den nordiska lokalvårdsmarknaden genom tillväxt på såväl den svenska som finska marknaden. Tillsammans med N-Clean har vi ett ännu bredare erbjudande till våra befintliga och potentiella nya kunder och står därmed ännu starkare i att möta efterfrågan av lokalvårdstjänster i framtiden. N-Cleans och MIABs organisationer har dessutom tillsammans den bästa potentialen att realisera detta samgående på ett effektivt och strukturerat sätt.
– VD Richard Toppar.

För mer information kontakta:

Richard Toppar, VD
richard.toppar@miabab.se
070-335 53 45

Mikaela Saikkonen, Affärsområdeschef Hotell & Fartyg
mikaela.saikkonen@miabab.se
070-739 09 86

OM MIAB AB

MIAB är lokalvårdsbranschens största familjeägda bolag. Professionell städning och arbetsplatsservice med omtanke är vår kärnverksamhet. Varje kund är lika viktig och vi månar om en löpande dialog och ett personligt bemötande i varje kontakt. Företaget grundades 1979 vilket gör att vi har en gedigen kunskap och erfarenhet av uppdrag från kunder inom de flesta branscher och verksamheter, bland annat vårdsektorn, skolor, förskolor, kontor, hotell, muséer, butiker, gallerior och köpcentrum. Vi är drygt 3 000 medarbetare och koncernen omsätter ca 1,1 miljard årligen. Våra två huvudkontor ligger i Stockholm och Åbo och vi har ett flertal lokalkontor i Sverige och Finland. 

Om N-Clean Oy

N-Clean Oy är ett finskt serviceföretag som är rikstäckande i Finland samt har verksamhet i Stockholm, Åre och Nyköping i Sverige. N-Clean Oy grundades 2004 och dess dotterbolag har varit verksamt i Sverige sedan 2011. Bolagets omsättning är cirka 40 miljoner miljoner euro. Företaget har cirka 2 000 anställda. 2019 förvärvades N-Clean Oy av av MIAB AB. www.nclean.fi