Försäljhningschef

Plats: Stockholm

Vår nuvarande Försäljningschef går vidare internt med nya utmaningar och vi söker nu en Försäljningschef med ett starkt operativt säljledarskap och förmåga att kunna leda, både genom att själv gå i täten och genom coacha sina medarbetare till framgång. Vi befinner oss på en stark tillväxtresa, där du kommer att vara nyckelrollen i att leda försäljningen till nya höjder.

MIAB är branschens största familjeägda bolag. Professionell städning och arbetsplatsservice med omtanke är vår kärnverksamhet. Vi är drygt 3 000 anställda och koncernen omsätter ca 1,1 miljarder kronor årligen. Varje kund är lika viktig och vi månar om en löpande dialog och ett personligt bemötande i varje kontakt.

Företaget grundades 1979 vilket gör att vi har en gedigen kunskap och erfarenhet av uppdrag från kunder inom de flesta branscher och verksamheter, bland annat vårdsektorn, skolor, förskolor, kontor, hotell, muséer, butiker, gallerior och köpcentrum.

Om tjänsten
Hos oss blir du en viktig spelare med ett stort ansvar för MIAB’s utåtriktade verksamhet och med ansvar för företagets försäljning mot såväl privat som offentlig sektor. Som Försäljningschef leder du den dagliga operativa säljverksamheten med säljarna och anbudsansvariga och ser till att du/ni är med där affärer uppstår. Du initierar, driver och följer upp utveckling av säljprocesser och kunddialoger. Du har personal- och budgetansvar för intäkter och kostnader, och ansvarar för löpande utveckling av tjänsteerbjudandet. I rollen rapporterar du till VD och ingår i ledningsgruppen. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Alvik.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Om dig:

Du har flera års erfarenhet av en ledande roll i en försäljningsorganisation med personalansvar för en större grupp säljare, samt erfarenhet av komplex tjänsteförsäljning till både den privata och offentliga marknaden. Du är affärsmässig, har dokumenterade goda försäljningsframgångar och du har erfarenhet från FM-branschen eller närliggande personalintensiv verksamhet.

Du förstår strategier och prioriteringar inom verksamheten och tillämpar denna kunskap för att uppnå mål. Du har energi som smittar av sig och gillar att arbeta i team. Du är rak och tydlig i din kommunikation och tar tag i olösta problem omgående. Du tar arbete och prestation på allvar med hög prioritet på ett strukturerat sätt och förhåller dig positiv och entusiastisk även i tuffa situationer. Du är trygg i din roll och söker möjligheter att etablera trovärdighet, förtroende och når inflytande hos kunder.

Din bakgrund
För att lyckas, vara framgångsrik och aktuell för tjänsten har vi krav på en relevant eftergymnasial    utbildning. Du har flerårig erfarenhet av komplex tjänsteförsäljning till såväl privat som offentlig sektor och dokumenterat goda resultat från liknande tjänst.  Din svenska och engelska är på en hög nivå såväl muntligen som skriftligen.

Ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta VD Richard Toppar, mejl richard.toppar@miabab.se. Vi ser fram emot din ansökan snarast, dock senast den 30 januari 2023. Urval påbörjas omgående och tillsättning av tjänsten kan komma att ske innan sista ansökningsdatum. Skicka din ansökan till: jobbansokan@miabab.se och ange ”Försäljningschef”
i ämnesraden.

Varmt välkommen med din ansökan!