Meny Sök
Skicka e-post

MIAB blir huvudägare i finska N-Clean

2019-01-24

Den 23 januari 2019 har MIAB AB slutfört förvärvet av majoriteten i det finska städföretaget N-Clean Oy. Säljare är Juuri Partners Oy, Suvi Kuusisto vVD för N-Clean, Aarne Hallama styrelseledamot samt familjen Nurmi. Familjen Nurmi, som är grundarna till bolaget, kvarstår som betydande ägare i N-Clean.

N-Clean är marknadsledande i Finland inom turism- och servicesegmentet och i synnerhet inom hotell- och fartygsstädning och med tillväxt även inom andra segment. Bolaget har en rikstäckande verksamhet och omsätter cirka 40 miljoner euro (400 miljoner kronor). 

Under de senaste åren har N-Clean också gått in på den svenska hotellmarknaden där bolaget ser goda tillväxtmöjligheter de närmaste åren. MIAB har en stark närvaro på den svenska marknaden och har en unik position att stödja och öka tillväxten för N-Clean i Sverige.

Efter förvärvet kommer MIAB tillsammans med N-Clean att ha över 3500 anställda och en omsättning på över 1 miljard kronor under det kommande verksamhetsåret.

- Det här är en viktig och positiv affär för både MIAB och N-Clean. Det finns uppenbara synergieffekter och tillväxtmöjligheter för den nya företagskonstellationen och tillsammans blir vi en stor aktör inom Facility Services i Sverige och Finland. Vi kan definitivt hjälpa N-Clean att växa i Sverige och deras starka position i Finland ger oss nya möjligheter att växa där, i synnerhet inom hälsovårdssegmentet där vi har en stark marknadsposition i Sverige genom djup förståelse och kunskap om kundernas behov och processer.

Jag tror starkt på N-Clean och deras vision och ser verkligen fram emot att börja jobba med alla våra nya finska kolleger, säger Thomas Olsson, VD för MIAB och fortsätter;

- I nuläget innebär det inte några förändringar för MIAB, vi jobbar på som vanligt, men ser på sikt klara synergieffekter och absolut en sammantaget starkare marknadsposition för de familjeägda

bolagen i båda länderna. Vi återkommer naturligtvis med mer information, avslutar Thomas Olsson, VD Miab.

Paavo Nerg, ägare och grundare av Miab, är övertygad om att Miab och N-Clean utgör en framgångsrik konstellation;

- Det här är en kombination av två familjeföretag som har liknande syn på företagande och företagskultur. Jag är mycket nöjd med resultatet. Jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att kunna skapa något ännu bättre och att vi tillsammans nu blir en starkare aktör på den nordiska städmarknaden, säger Paavo Nerg.

För ytterligare information:

Thomas Olsson, VD, MIAB AB, 070-335 5345, thomas.olsson@miabab.se

Fakta: N-Clean Oy

N-Clean Oy är ett finskt serviceföretag som är rikstäckande i Finland samt har verksamhet i Stockholm, Åre och Nyköping i Sverige. N-Clean Oy grundades 2004 och dess dotterbolag har varit verksamt i Sverige sedan 2011. År 2017 var bolagets omsättning 36 miljoner euro. Företaget har ca 2 000 anställda. www.nclean.fi

Bli kontaktad av säljare

Söker du jobb? Klicka här

     
     
     
     
+ =  

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår